Ook coaching via de mail is mogelijk

Als face-to-face coaching om de één of andere reden niet mogelijk of wenselijk is, kan ik je ook via de mail coachen.

Voordelen hiervan zijn:

  • Het is anoniemer (je hoeft je niet druk te maken over hoe je er bij zit; je bent in je eigen vertrouwde omgeving)
  • Je moet alles wat je wilt zeggen of vragen opschrijven (schrijven dwingt je om bewuster na te denken over wat je wilt zeggen; je kunt het nog eens nalezen voordat je het verzendt; en je kunt het later ook nog weer nalezen)
  • Je hoeft niet tegelijkertijd aanwezig te zijn (je kunt zelf weten waar je inlogt; je kunt je eigen momenten bepalen; je hoeft niet te reizen; je kunt vaker contact hebben)

Nadelen zijn:

  • Je bent niet zichtbaar, dus de lichaamstaal ontbreekt (dit kan min of meer ondervangen worden door het gebruik van emoticons, maar dat moet je wel liggen)   😉
  • Je hebt niet ‘direct’ contact. Je moet dus ‘rustig afwachten’ tot er reactie komt. Je kunt niet snel op elkaar reageren.
  • Er is meer kans op elkaar niet goed begrijpen (van de coach vraagt het een bepaalde taalvaardigheid om misinterpretaties zo veel mogelijk te voorkomen).

In een e-coachtraject kan ook gebruik gemaakt worden van chatten of skypen. Hiervoor spreek je dan een moment af. Het voordeel hiervan is, dat je direct en kort na elkaar kunt reageren. Het maakt je op dat moment natuurlijk minder flexibel (je moet het afspreken), maar soms is het prettig om direct antwoord te geven/krijgen.

Een e-coachtraject kan natuurlijk ook afgewisseld worden met face-to-face coaching. Als het wenselijk is, kan er een afspraak gemaakt worden om elkaar toch (eens) echt te zien. Hier zijn dan wel meer kosten aan verbonden. (Kijk voor de tarieven hier.)

Wil je meer weten over e-coaching, vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar inge@coaching-ikbenik.nl,  en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Deel dit via: