Het verhaal achter de persoon

Mijn drive

Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd geweest in mensen, in hoe iemand denkt, en waarom hij/zij zo denkt, wat mensen drijft. Ik heb altijd de behoefte gehad om mensen in hun denkprocessen te helpen. Ik wil altijd naar ‘de kern‘. Ik wil altijd begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken, en waarom ze doen wat ze doen. (Zo zit ik gewoon in elkaar 😉 ) Daarom ben ik destijds de pastorale cursus bij Koinonia (school voor pastoraat) gaan doen, toen nog niet wetende, wat ik er mee zou ‘kunnen’. Het leverde mij in elk geval persoonlijk veel op.

Later – in 2011 – heb ik om diezelfde reden de opleiding tot professioneel coach gedaan. Ik wou meer. Ik wou er echt iets mee kunnen. Ik hoopte ‘ooit’ op de één of andere manier mensen er mee te kunnen helpen.

Mijn man vond het wel eens irritant, dat ik ‘altijd’ naar de gedachte er achter vroeg 😉  En dat is natuurlijk ook irritant als het ongevraagd is. Bij coaching is het heel belangrijk, dat de coachee – zoals iemand die gecoacht wordt genoemd wordt – zelf naar de kern wil; naar de gedachte er achter, die jou laat doen wat je doet. Daarin zit ook de verandering.

De tijd verstreek, en een paar jaar later kreeg ik de tijd en de mogelijkheid om nog een opleiding te doen. Toen ben ik de opleiding tot kindercoach gaan doen. Ik vind kinderen ontzettend belangrijk, en ben heel erg blij dat ik deze opleiding heb kunnen doen. Bij kinderen begint alles al, en hoe eerder je kunt ‘bijsturen’, hoe beter het is. Je kunt tenslotte beter voorkomen dan genezen. Heel veel ‘problemen’ (groot of klein) zijn terug te voeren naar de kindertijd. Ik ben nu dus – naast coach voor volwassenen – ook kindercoach. Je kunt hier meer over lezen op mijn andere site: ikbenik-kindercoaching.nl, die speciaal gericht is op de kindercoaching.

Nog wat meer achtergrondinformatie

Inge

Mijn volledige naam is Inge van der Woude-Smidt. Ik ben dus getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen, en oma van acht kleinkinderen.

Na mijn periode van huisvrouw en moeder zijn ben ik ruim 13 jaar werkzaam geweest als secretaresse. Naast de werkzaamheden als huisvrouw en secretaresse heb ik diverse cursussen en opleidingen gedaan in de pastorale hulpverlening en coaching. Het raakt mij, als mensen problemen ervaren, niet durven te zijn wie ze zijn, het leven (soms) moeilijk vinden, onrecht ervaren. Om hierin iets (meer) te kunnen betekenen heb ik deze cursussen en opleidingen gedaan. Ik wil naast mensen staan, en ze ondersteunen op zoek naar hun kwaliteiten, waarden en grenzen.

In 2015 kreeg ik de tijd en mogelijkheid nog een cursus te volgen, en besloot ik dus een opleiding voor kindercoach te volgen. Ik ben nu dus gediplomeerd kindercoach. Zo kan ik – naast het ondersteunen van volwassenen – ook een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen (in de basisschoolleeftijd), en als gevolg daarvan natuurlijk ook aan het welzijn van hun ouders.

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb kunnen schetsen van wie ik ben en wat mij drijft. Lees ook mijn blogs om mij beter te leren kennen.

Deel dit via: