Boeken, films en interessante links

Hieronder vind je een opsomming van boeken, films, en links die ik van harte aanbeveel. Als ik weer iets nieuws ontdek, zal ik het aan deze lijst toevoegen.

Als je wilt reageren, kan dat onder aan de pagina. Misschien heb jij hier nog mooie tips aan toe te voegen, of wil je er gewoon iets over kwijt. Dan hoor ik het graag.

Boeken

Ik kan veranderen Michelle van Dusseldorp Een prachtig boekje voor zelfonderzoek, om vrijer, als jezelf, te kunnen leven.
Kids’ Skills Ben Furman Een methode in kindercoaching over het omzetten van problemen naar uitdagingen.
De 5 talen van de liefde Gary Chapman Over de verschillende manieren waarbij we ons echt geliefd voelen.
Grenzen in het huwelijk Henry Cloud en John Townsend Over de niet te onderschatten noodzaak van grenzen.
Grenzen en kinderen Henri Cloud en John Townsend Waarom grenzen ook in de opvoeding onontbeerlijk zijn.
Geweldloze Communicatie Marshall B. Rosenberg Dit boek gaat over communiceren zonder oordeel, vanuit empathie. Over wezenlijk contact met de ander. Over autonomie en onderlinge afhankelijkheid.    Een verrijking voor je relatie(s).
de relatieballon Ruud de Goeij Over hoe je je relatie kunt verbeteren en goed kunt houden. Een waardevol boek met mooie inzichten. Je kunt er ook een werkboek bij bestellen.
Opgroeien in vertrouwen Justine Mol Opvoeden zonder straffen en belonen. Een mooi, klein boekje, geschreven voor iedereen die te maken heeft met kinderen.  Met uitleg en voorbeelden, en alternatieven voor belonen en straffen. Ieder hoofdstuk eindigt met  oefeningen. Een boekje geschreven in de geest van Geweldloos Communiceren.

 

Films

To save a life zeer indrukwekkende film over wat de zelfmoord van een vriend met Jake gedaan heeft. Een film die je raakt en je doet nadenken.

links

http://www.koinonia.nl/ St. Koinonia pastorale hulpverlening; school voor pastoraat
http://www.pastoralecounseling.org/ C.P.C. Centrum voor Pastorale hulpverlening
http://www.biddenhelpt.net/ Bidden helpt met allerlei interessante dingen over geloof
http://sochicken.nl/ So Chicken interessante overzichtelijke site met allerlei tips over ‘het leven’
http://zussenliefde.nl/ Zussenliefde een prachtige site voor (christen)vrouwen met aansprekende blogs en meer
http://www.chris.nl/ St. Chris voor als je met levensvragen zit waar je alleen niet uitkomt (voor kinderen, jongeren en volwassenen).  Veel informatie, en een chatfunctie voor kinderen en jongeren.
Deel dit via: