Visie

Wat vind ik als coach:

Ieder mens is geschapen met talenten. Vaak ken je je eigen talenten niet eens. Of je bent er niet zo bewust van. Je hebt vaak meer talenten dan je denkt. Datgene wat je goed kunt vind je meestal heel normaal. Je herkent het niet als talent. Maar het is helemaal niet zo normaal als je denkt. Het is goed om je talenten te kennen, zodat je er bewuster gebruik van kunt maken, en ook meer waardering krijgt voor jezelf. (Ook voor kinderen is het enorm belangrijk te weten, waar ze goed in zijn. Het heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde. Zie voor meer informatie over de kindercoaching de speciale site hiervoor – ikbenik-kindercoaching.nl)

Elk mens heeft persoonlijke grenzen. Deze zijn voor ieder verschillend. Het is belangrijk deze grenzen te kennen, te respecteren en te bewaken. Het is belangrijk te weten wat je waarden zijn, want dat bepaalt jouw richting en jouw grenzen. Je hebt een eigen verantwoording om goed met je grenzen om te gaan. (Voor kinderen is dit zo mogelijk nog belangrijker. Het is belangrijk, dat kinderen vertrouwen krijgen in zichzelf, zodat ze hun grenzen durven stellen, en ook de grenzen van anderen respecteren.)

Missie

Wat wil ik als coach:

Wat mij drijft is, dat ik graag wil dat mensen – groot en klein – echt zijn wie ze daadwerkelijk zijn. Dat ze zichzelf niet verloochenen, maar doen waar ze goed in zijn. Ieder mens is uniek, en aan de andere kant ben je nooit de enige die ergens mee worstelt. Er zijn meer mensen zoals jij. Weliswaar in een andere ‘samenstelling’, maar ….. mensen met herkenbare problemen. Ik wil je helpen inzicht in jezelf te krijgen, zodat je jezelf beter leert kennen, en gebruik kunt maken van je persoonlijke talenten. Soms is het gewoon heel plezierig om je gedachten hardop te kunnen uiten, en dan is het fijn als er iemand ‘meeluistert’ en kan helpen om daar lijn in te brengen. Ik wil je helpen om je vrij te voelen/weten om je eigen beslissingen te nemen, om te weten waar je grenzen liggen, en die ook aan te kunnen geven. Ieder heeft zijn eigen verantwoording voor het leven. Je wordt in ‘je eentje’ geboren, en je gaat ook weer in ‘je eentje’ dood. Alles wat daartussen zit is ‘van jou’: jouw leven. Ik wil je helpen zicht te krijgen op jouw leven. ‘Hoe kan ik meer uit mijn leven halen, en verantwoording dragen voor de dingen die ik doe’.
keuze

Ik wil ook helpen weer te herstellen als dat nodig blijkt. Het kan zijn dat je zelf weer hersteld moet worden tot een gezond individu die zijn eigen keuzes maakt, of dat relaties weer hersteld moeten worden tot gezonde, evenwichtige relaties.

Ik coach je zonder te oordelen. Ik geef je de rust en de ruimte om je eigen gedachten te vormen, en om je eigen overtuigingen te ontdekken. Ik wil ‘meegaan’ op je denkpad, je stimuleren verder te denken.

Betreffende kinderen verwijs ik naar mijn aparte site over mijn kindercoaching.

Wat kan ik als coach:

Kennis

Ik ben een christen, en vanuit mijn christen zijn wil ik anderen helpen te zijn wie ze in de kern zijn. Ik heb een schriftelijke cursus gedaan bij het CPC (Centrum voor Pastorale Counseling; certificaat). Ik heb een cursus gevolgd voor pastorale hulpverlening bij de school voor pastoraat van St. Koinonia, en een pastorale gespreksvaardigheidstraining. Verder heb ik een module basisvaardigheden coachen gevolgd bij Balans, en heb ik de opleiding tot professioneel coach gedaan bij het ICM (diploma behaald). In 2013 heb ik het 4e jaar gedaan (verdiepings- en verbredingsjaar in het contextuele denken) van de school voor pastoraat bij Koinonia. Tot slot heb ik de opleiding voor kindercoach gedaan bij BGL & partners (diploma behaald). In juni 2018 heb ik het certificaat behaald voor de cursus Kinder- en Tiener Pastoraat. In september van dat jaar heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding tot Opvoedcoach (bij het Civas). En tot slot ben ik momenteel bezig met de opleiding SPH jeugdzorgwerker.

Ook heb ik workshops gevolgd, die weer meer verbreding en verdieping geven, zoals de workshop over Deugden, en workshops over Filosoferen met kinderen (incl. de vervolgworkshop om zelf filosofielessen te maken). Dit zijn mooie aanvullingen op mijn coaching, zowel voor de kindercoaching als voor de volwassenecoaching.

Kunde

En natuurlijk heeft het leven zelf mij veel geleerd. Misschien is het leven zelf wel de beste leermeester geweest. Door het opvoeden van kinderen (vooral als het niet allemaal zo makkelijk gaat, zoals in ons geval) leer je dat de theorie iets anders kan zijn dan de praktijk. Er zijn geen kant en klare oplossingen te geven voor bepaalde problemen. Ieder kind is uniek, en iedere ouder is uniek. Dat vraagt om oplossingen ‘op maat’. Deze levenservaringen neem ik ook mee in mijn kindercoaching.
Daarnaast blijf ik altijd leren. Door te blijven reflecteren op mijzelf, maar ook door bij voorbeeld intervisie en supervisie. Ik blijf mij verder ontwikkelen door voortdurend bezig te zijn en contacten te houden in mijn vakgebied, en aanvullende cursussen en workshops te volgen.

Blogs

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb kunnen schetsen van wie ik ben en wat mij drijft. Lees ook mijn blogs om mij beter te leren kennen, en laat eventueel je reactie achter (je kunt je – via het formulier in de sidebar – ook inschrijven, zodat je niets hoeft te missen. Je krijgt elke nieuwe blog dan automatisch in je mailbox). Heb je vragen over de dienstverlening, over de site, of wat dan ook? Die kun je stellen via het contactformulier . ‘Like’ ook even mijn pagina op facebook (als je die leuk vindt), waar ik regelmatig quotes, en andere leuke en interessante dingen plaats of deel, en blijf op deze manier ‘verbonden’.

Ik hoor graag van je.

Deel dit via: