Leestijd: 2 minuten

Volgenvolgen

Ik volg verschillende mensen. Ik volg hun blog, of ik volg ze op facebook, ik krijg hun nieuwsbrieven enz. Waarom volg ik die mensen? Omdat ze dingen schrijven, die ik interessant vind, die mij kunnen raken. En dat heeft te maken met het feit, dat ze ongeveer net zo denken als ik. Ik ‘herken’ hun gedachten zeg maar. Ik kan me er vaak in vinden. En dat is leuk. Je ziet dan, dat een ander ook ongeveer denkt zoals jij, en dat versterkt jezelf. Het herinnert je soms ook aan de dingen die je even vergeten was. Zo’n gevoel van ‘o ja, dat is ook zo, dat weet ik, dat vind ik ook’. Het houdt je wakker.

Beweging

Het betekent niet, dat je het in alles met hen eens bent, maar op de een of andere manier raken ze je. En je hoeft het ook niet met alles eens te zijn. Het is juist ook leuk, als ze invalshoeken laten zien, die jij nog niet kent. Dat houdt je scherp; dan heb je iets om over na te denken. Gedachten zijn immers niet statisch; het blijft altijd in beweging (als het goed is). Het leven zou naar mijn idee aardig saai worden, als je niets meer had om over na te denken. Zo blijven je gedachten altijd in beweging, en kunnen nieuwe inzichten het leven boeiend maken.

Ontwikkelen

Daarom vind ik het denk ik ook zo ontzettend leuk om de opleiding te doen  waar ik momenteel mee bezig ben (voor kindercoach). Ik leer weer nieuwe dingen, en kan me zo verder ontwikkelen. En ik denk, dat dat goed is voor een mens; je blijven ontwikkelen. Houd je gedachten in beweging, dan roest je niet vast.

Ik volg bijvoorbeeld Esther Molenaar (van de bloguniversiteit; schrijft over bloggen op een leuke ontspannen manier), Elja Daee (een heel ander type blogster, maar in mijn ogen lekker zichzelf, blogt over alledaagse dingen), Simone Levie (een sprankelende ondernemer), Bart van den Belt (spreker, trainer, ondernemer), Ellen de Dreu (workshoptrainer; schrijf en denkt op haar geheel eigen manier, soms afwijkend van de ‘geldende norm’, daar hou ik van).

Heb jij ook mensen die je volgt? Ik vind het leuk, als je dat hieronder laat weten.

 

Deel dit via: