Feedback; wat doe je er mee

Leestijd: 2 minuten

Feedback; wat doe je er mee

niet meer doenMijn dochter gaf laatst een presentatie, waarin ze een voorbeeld gebruikte om iets te illustreren.

Na de presentatie kwam er een meneer bij haar die haar complimenteerde met haar goede presentatie, maar – voegde hij er aan toe – dat voorbeeld dat je hebt gebruikt: dat moet je niet meer doen. Dat is echt een misser. Het is niet duidelijk, het voegt niets toe. Dat kun je er beter uit laten.

Zo had ze nog een aantal gesprekken met diverse mensen.

Even later komt er een dame naar haar toe, die zegt: Meid, wat een goede presentatie. En dat voorbeeld dat je liet zien, wow, die kwam echt binnen. Wat goed om dat zo te laten zien.

Leuk hè? Zo verschillend kunnen dingen ervaren en geïnterpreteerd worden.

Wat wil ik hiermee zeggen

Dat feedback heel persoonlijk is, en dat je dus goed bij jezelf moet nagaan, of je er iets mee wilt of niet. Blijf in elk geval ‘dicht bij jezelf’. Jij bent jij, en jij doet het op jouw manier. Voor de één is dat prettig, een ander heeft er helemaal niets mee. Zo is het gewoon.

Denk er natuurlijk wel over na. Wat is precies de reden waarom iemand het helemaal niets vindt. En wat maakt, dat de ander het helemaal geweldig vindt. Wat haal je er uit voor jezelf. Wat kun je er van leren.reflecteren

Trouwens, ik weet niet, of die meneer zijn feedback ook onderbouwd heeft. Wat maakt, dat hij het helemaal niets vond. Dat is natuurlijk heel belangrijk om te weten. (Zie hiervoor ook mijn eerdere blog over feedback geven.) Als iemand jou alleen maar vertelt dat je dat niet meer zo moet doen, dan heb je daar helemaal niks aan. Als je niet weet, waarom het voor hem niet duidelijk was, dan weet je ook niet wat je er aan zou kunnen veranderen. Heeft hij ergens een punt, of houdt hij gewoon niet van dergelijke voorbeelden.

In elk geval is het goed om er bewust van te zijn, dat iets voor de één heel anders kan zijn als voor de ander. We zijn allemaal verschillende mensen, met verschillende interesses, met verschillende waarden enz. En dat is mooi. Je hoeft het niet iedereen ‘naar de zin te maken’. Dat maakt je juist uniek. Blijf dus vooral jezelf, zodat je die mensen raakt waar jij wat mee hebt, die ‘bij jou passen’.

Heb jij ook wel eens zoiets ervaren? Ik vind het leuk om dat te horen. Laat het hieronder dan weten. (En ik reageer altijd terug 😉  )

Deel dit via:

2 reacties

  1. Monica

    Heel herkenbaar, iedereen heeft een mening. Heb zo niet een voorbeeld, maar heb wel besloten mijn eigen koers te varen. Ik ben ik en doe dingen op mijn manier. Is dat niet jouw manier? Prima. Even goede vrienden.

    • IngeW

      Mooi besluit Monica, heel krachtig. Dat is de basis om ‘bij jezelf te blijven’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software