Geen paniek ….

Leestijd: 2 minuten

‘Geen paniek, niets is onder controle.’ spirituality-998547_1920

Deze quote is me altijd bij gebleven. Hij hing in de kopieerruimte waar ik werkte. Hij maakte indruk op me. We vinden het fijn, als we alles onder controle hebben. Dat geeft houvast, zekerheid; dan ‘ben je de baas over de situatie’ en dat voelt goed. Deze zin lijkt dus tegenstrijdig. Maar als je hem goed tot je door laat dringen, dan geeft het heel veel ruimte. Wat zou je je druk maken, er is toch niets onder controle, dus …. relax. Heerlijk relativerend vind ik dat.

Er overkwam mij gister iets, waardoor deze zin weer bij me bovenkwam, en het pakte in dit geval zeer goed uit.

Ik heb sinds enige tijd internet op mijn mobiel. Heel erg handig, dan kun je goed controle houden 😉 . Maar …… het deed het dus niet. Als er geen wifi was, kon ik niet op internet. Balen. Van alles geprobeerd, bekeken; geen idee wat er fout ging. Uiteindelijk maar naar de winkel van de profider gegaan. De vriendelijke behulpzame jongeman heeft ontzettend zijn best gedaan, van alles gecheckt, maar hij kon de fout niet vinden. Hij tipte mij, om mijn simkaart eens in een ander toestel te proberen, en andermans simkaart in mijn toestel te doen, om zo te checken, of het aan de telefoon lag of aan het simkaartje. Dat heb ik natuurlijk zo snel mogelijk uitgeprobeerd. Dat is trouwens nog best ingewikkeld. Wat een gedoe. Conclusie was, dat het waarschijnlijk (als we goed gepuzzeld hebben) aan de telefoon zou liggen. Ik zag het hele scenario al voor me. Met de telefoon naar de winkel. Telefoon tijdelijk kwijt. Oud toestel zoeken ….. Daar had ik echt geen zin in. Maar goed: wat moet dat moet :-(. Tot ik de volgend ochtend op mijn telefoon keek. Wifi was uitgeschakeld, en ik had mail! Huh?! Hoe kon dat. Direct uitgeprobeerd of ik on line kon komen. En ….. ja hoor. Hij deed het gewoon. Nou ja, hoe kon dat nou. En we hadden het niet eens onder controle 😉 .

Zo kan iets, wat (en soms zelfs doordat) je het niet onder controle hebt, ineens positief uitpakken. Dus: heb je het niet onder controle? Mooi, misschien komt het dan toch nog goed. 😉

Deel dit via:

6 reacties

 1. Gerard

  Leuke blog uit het hart. Provider schrijf je met een v trouwens: alles onder controle? 🙂

  • Inge

   Haha, nee, ik wil geen controle meer 😉 . Ik vind profider trouwens veel mooier dan provider. Met een v; dat lijkt toch niet. Maar wel bedankt voor het compliment. Ik zag trouwens nog een typefout, maar die zeg ik lekker niet 😉 .

 2. Christa visser

  Leuk geschreven en ook weer zo waar! ????

  • Inge

   Dank je Christa. Herkenbaar dus 😉

 3. Linda

  Fijn dat je toch online kunt zonder poepas nu.

  • IngeW

   Ja, ben blij dat het toch kan lukken. Het gaat nog niet altijd goed; denk dat het aan mijn telefoon ligt. Ik heb het dus (nog) niet ‘onder controle’ 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software