Leestijd: 2 minuten

Vakantietijd

IMG_20150712_142443Meer tijd voor elkaar, tijd om leuke dingen te doen, tijd om tot rust te komen.

Tijd voor vernieuwing misschien, nieuwe ideeën krijgen, nieuwe dingen doen.

Op plaatsen komen waar je nog nooit geweest bent, dingen zien, die je nog nooit gezien hebt. Tenminste, als je naar ‘vreemde plaatsen’ gaat.

Maar ook tijd voor spelletjes, tijd voor goeie gesprekken. Zo gaat het bij ons tenminste. Gewoon lekker dingen doen waar je je normaal geen tijd voor gunt. ‘Onzinnige’ dingen doen, dingen die je ‘niets opleveren’. Zo kan het voor mij voelen tenminste. Wij spelen in de vakantie ’s avonds P1000839meestal rummikub, of scrabble, of maken een legpuzzel. Of we gaan een eind fietsen, of gewoon lekker lezen, of puzzelen, of zwemmen, of een stad of museum bekijken. Allemaal dingen, die je normaal gesproken niet zo snel doet. En het lijkt, alsof het niets oplevert, want, als een puzzel klaar is, is er niet veel veranderd in de wereld. Maar … – en dat onderschat ik zelf meestal – het verandert iets in jezelf: het geeft zo’n stuk rust en afleiding. Even nergens aan denken, alleen aan de puzzel. En dat maakt, dat je weer vol energie het volgende ‘op het programma’ kunt doen.

Jammer eigenlijk, dat je die dingen normaal minder snel doet. Het kan juist zo’n gevoel van rust en vrijheid geven. En vanuit die rust kunnen vaak weer mooie dingen ontstaan. Goeie gesprekken, inspiratie voor nieuwe ideeën.

Die momenten moeten we eigenlijk altijd ergens inplannen. En dat zeg ik vooral tegen mezelf, maar misschien heb jij er ook wel last van. Dat je altijd maar door rent, en je geen tijd gunt om ‘onzinnige dingen’ te doen. Ik hoop na de vakantie weer geïnspireerd te zijn om dingen te doen die ‘niets opleveren’. En ik hoop weer ‘quality time’ te creëren, zoals men dat zo mooi kan zeggen. Kwaliteitstijd dus: tijd voor elkaar, om gewoon leuke dingen te doen.

Ik hoop zelf op een rustige, inspirerende vakantie, en ik wens jou ook een hele goede, fijne, en inspirerende vakantie. Dat je tijd zult maken voor elkaar, om met elkaar van elkaar te genieten. En dat we dat met elkaar dan ook een beetje vast zullen houden na de vakantie.

Heb jij nog ‘wilde plannen’? Of maak je er een rustige vakantie van?

Hoe dan ook, geniet er van. Dat is goed voor je.

En als je iets wilt delen, dat hoor ik het graag.

Deel dit via: