Leestijd: < 1 minuut

roosWaardevol

Ik zat laatst te genieten op het terras van ons zomerhuisje en rook de heerlijke rozen. Er was gister een roos open gegaan en we verbaasden ons over de snelheid waarmee dat gebeurde. ’s Ochtends nog bijna in knop, ’s avonds totaal open en vol. Prachtig was hij (of zij? 😉 ) En nu zag ik, dat de meeldraden zwart waren (dit was eerder niet zo). Dat had een heel mooi effect. Het zag er prachtig uit.

Maar er zaten ook nog heel veel rozen in knop.  Dat is ook mooi: Als ze nog in knop zitten en open ‘dreigen’ te springen. Prachtig. En …. verder denkende …. ook rozen die eigenlijk al uitgebloeid zijn, zodat hun blaadjes wat beginnen te krullen en bijna afvallen …. dat is ook een heel mooi gezicht. Je ziet het ook vaak op schilderijen.IMG_20160721_183323

Eigenlijk is het net zoals met kinderen. Als ze baby zijn is het lief, als ze twee zijn is het schattig, als ze zeven zijn heeft het weer andere charmes, en ‘zelfs’ als ze puber zijn hebben ze hun mooie kanten.

Elke periode heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Er valt altijd weer iets anders op wat mooi is. Alles is uniek en de moeite waard. Als je daar oog voor hebt, is er altijd iets om van te genieten, ook al lijkt het soms in eerste instantie misschien negatief.

Zoek de goeie kanten op, en geniet zo meer van het leven. “Het zijn de kleine dingen die het doen”.

Waar kun jij van genieten?

Deel dit via: