Leestijd: 2 minuten

Ze zijn er wel

Echt, ze zijn er wel. Lieve, aardige mensen, die werkelijk om een ander geven. Die met je meeleven, die verdriet hebben als een ander verdriet heeft. Die naar je luisteren, zonder oordeel. Die iedereen behandelen als gelijke.
Soms kom je ze zo maar tegen, in de winkel, in de straat, of online. Mensen die echt aardig zijn.

Soms

 

Af en toe kan het je overvallen, al die negatieve uitingen, het schelden op de ander, omdat die iets doet waar die ander het niet mee eens is. Soms lijkt de wereld zó verrot. En dat is die op bepaalde plekken ook zeker, maar er zijn kleine plekjes van vrede waar je nog liefde vindt. God zij dank!

Focus

Ik wil kijken naar díe mensen, naar de mooie daden die gedaan worden, naar de mooie dingen die er zeker ook zijn. Geen aandacht meer voor de negatieve, kapot makende uitingen van bepaalde mensen. Geen aandacht meer voor alles wat de ander en de relaties kapot wil maken. Doen wat goed voelt, eigen beslissingen nemen, er zijn voor de ander als die het nodig heeft.
Soms kan ik er zo door geraakt worden, zó blij van worden. Een gewone kleine glimlach, of een bedankje. Een blik van verstandhouding, een daad van liefde en aandacht. Het hoeft niet groot te zijn; kleine dingen kunnen zo’n enorme uitwerking hebben.

Onthouden

Dat wil ik ook onthouden voor mezelf. Je kunt zo snel iets ‘goed doen‘, een lichtpuntje zijn voor een ander, door kleine dingen.
Als je alleen al je medeleven toont, laat merken dat die ander je niet onberoerd laat. Dat is zó belangrijk. Dat geeft zóveel energie en moed. Onderschat het niet. En dat zeg ik dus ook tegen mezelf. Denk niet ‘ach, wat stelt het voor’. Nee: alles stelt iets voor, hoe klein ook!

daad van liefde

Aanmoediging

Ik wil ons allemaal aanmoedigen om meer liefde en aandacht te geven aan anderen. Als we daar een gewoonte van maken, dan gaat het dus vanzelf. Zo maken we met elkaar de wereld een beetje mooier en liefdevoller.

Vraag: Waarvan word jij blij? Wat kan een ander doen om voor jou het leven waardevol te maken? Is dat ook wat je zelf doet naar de ander toe? (Vaak doen we zelf wat we graag ook van een ander ontvangen.) Blijf het goede doen!

Deel dit via: