Leestijd: 2 minuten

Hoe sterke eigenschappen mij belemmerenonzichtbaar

Ik wil ontzettend graag kinderen (volwassenen ook trouwens) helpen om zichzelf te zijn. Ik wil graag dat ze zich gezien en gehoord voelen, zodat ze vanuit een evenwichtig gevoel, ‘zonder zorgen’ (voor zover dit kan) kunnen leven.

Kwaliteit

Een kwaliteit die ik bezit is bescheidenheid, waardoor ik aandachtig kan luisteren, niet oordeel, er helemaal ben voor de ander. Dat zorgt er voor, dat de ander zich gezien en gehoord voelt en zich daarmee ook ‘de moeite waard’  voelt. Dat maakt een kind sterker en zekerder van zichzelf.

Keerzijde

De keerzijde van deze bescheidenheid is echter, dat ik me zó bescheiden op kan stellen, dat niemand mij ziet.

In het coachen is dat fijn, want dan gaat het niet om mij maar om de ander.

Maar in het ondernemer zijn is dat verre van fijn. Als niemand mij ziet, hoe kan ik dan helpen? Dan weten ze mij niet te vinden.

Ik merk, dat ik daar telkens tegenaan loop. Zo is mijn sterke kant ook mijn zwakke kant.

Balans

De kunst is, om daar een andere kwaliteit tegenover te zetten, zodat de boel weer in balans komt.

Zou dat schrijven kunnen zijn? Ik vind het heel leuk om te schrijven, en daarmee laat ik mijzelf ook zien.

Want dat wil ik heus wel, alleen niet zo, dat een ander er last van heeft (bescheiden hè?).

Mijzelf laten zien

supportIk hoop op deze manier toch wat meer van mijzelf te laten zien, en ik hoop, dat jij mij daarbij wilt helpen. Door af en toe berichten van mij te delen.

Dat kan door dit blog onder de aandacht te brengen bij mensen waarvan jij denkt dat die het kunnen waarderen. Dat kan ook door af en toe iets op Facebook van mij te liken en vooral te delen. (Heb je mijn Facebook pagina trouwens al geliked? Ook even doen hoor, dan zie je wat ik nog meer plaats voor waardevolle dingen.)

Zou je dat willen doen? (Als je het de moeite waard vindt tenminste 😉 )

En ……. wat zijn jouw kwaliteiten die zich tegen je kunnen keren? Zou je dat met ons willen delen? Ik lees het graag.

Deel dit via: