Leestijd: 2 minuten

Ken jij de waarde van het kleine?

Herken je dit?

Je rijdt in het verkeer en wilt rechtsaf. Er rijdt een fietser, en je wacht netjes tot die voorbij is, want je wilt hem/haar natuurlijk niet ‘van de sokken rijden’.

Dan slaat de fietser rechtsaf, zonder zijn/haar hand uit te steken.   Heb je dus voor niets gewacht 🙁  .

Ik kan het dus altijd heel erg waarderen als iemand zijn hand uitsteekt als hij afslaat. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Ik zeg dan vaak even ‘dank je wel’, ook al hoort hij of zij het misschien niet. Trouwens, als je het die ander wel kunt laten weten dat je het fijn vindt, dan is dat natuurlijk nog beter 😉 . Dat stimuleert!

Iets hoeft dus niet groot en bijzonder te zijn om waardevol te zijn

Denk aan wat het met je doet als  een baby je een ‘glimlach geeft’. Daar word je toch helemaal vrolijk van (ik wel tenminste). Of aan een baby glimlachprachtige rode klaproos in een groen veld. Of het gezang van een merel in de avonduren. Op zich geen bijzondere dingen, maar ze kunnen je wel een blij gevoel geven. Zo is het ook met die kleine dingen die we voor een ander doen. Je hand uitsteken, glimlachen, een compliment geven, een arm om je heen. Het kan je raken.

Vergis je niet

Soms kunnen we ons ‘waardeloos’ voelen. Wat voegen we nou eigenlijk toe. Wat doet het er toe wat wij denken of doen. Vergis je niet. Als wij geraakt kunnen worden door een simpel gebaar of een simpel woord van een ander, dan kan een ander ook geraakt worden door een simpel iets van ons.

Mooi weer

lenteAl zulke kleine dingen maken het leven een stuk aangenamer. Dat merk je vooral, als het weer mooi weer wordt. Als de lente in de lucht zit wordt iedereen een stuk aardiger. Ik wil er zelf om denken, om die vriendelijkheid ook uit te stralen als het nog winter is. Dan wordt de winter ook een stuk zonniger. En als we dat nou allemaal doen – ook al merk je misschien niet dat die ander het waardeert – dan wordt ons leven nog waardevoller.

Waardevoller door alle kleine daden van liefde en aandacht voor de ander. Zonder er iets voor terug te verwachten. Laten we elkaar aansteken.

 

Wat vind jij waardevolle ‘kleine dingen’? Waar word jij blij van? Laat je reactie achter onder dit blog.

Deel dit via: