IK GA HET DOEN !!

Leestijd: 2 minuten

keyboard-428326_1280

IK GA HET DOEN !!

Ja, ik ga het doen: elke maand een blog schrijven!

Dat vind ik best wel eng.

Ik dacht:

 • waar haal ik inspiratie vandaan;
 • misschien spreekt het die ander helemaal niet aan, en vindt hij het maar niks;
 • misschien denkt die ander wel heel anders over het onderwerp, en vindt hij het belachelijk;
 • hoe hou ik het vol, elke maand weer;
 • wat heeft het voor zin;
 • wat heb ik nou toe te voegen;
 • enz. enz.

Allemaal van die negatieve gedachten > belemmeringen dus.

Maar toen dacht ik:

 • Als ik het nu niet doe gebeurt het nooit, en ik wil het wel graag.
 • Een ander zal het inderdaad niet altijd even leuk of interessant vinden, so what? Dat hoeft toch ook niet? Je kunt nou eenmaal niet altijd voor iedereen iets zinvols schrijven.
 • En zijn ze het er niet mee eens, nou en! Dat hoeft toch ook niet. Ik ben het ook niet altijd eens met alles wat ik lees.
 • En vindt de ander het niet zo passen, maakt niet uit. Ik vind ook niet alles op elk moment even leuk, en dat kan ook niet. Soms ben je er niet voor in de stemming, soms heb je geen tijd enz. enz. Ik krijg zelf ook heel veel blogs langs, die ik soms (soms zelfs vaak) aan de kant zet. Soms bewaar ik het om later eens te lezen (als ik wel tijd heb), soms vind ik het niks en laat ik het voor wat het is.

Weet je wat zo fijn is: Dat mag je allemaal zelf weten!

zelf weten wat je doet

zelf weten wat je doet

Dus, dacht ik:

Voor elke blog geldt: Wie de schoen past, trekke hem aan. Vind je het een leuk stukje, doe er je voordeel mee. Vind je het maar niks, gooi het gewoon aan de kant.

En: Soms is de schoen te klein > dan kun je hem altijd nog doorgeven aan iemand die hem misschien wel past.

En: Soms is de schoen te groot > dan kun je hem in de kast zetten, tot het moment dat hij wel past 😉

Ik wil echt graag leuke en zinvolle blogs gaan schrijven. En als je onderwerpen hebt waar je graag iets over wilt horen of iets van wilt weten (en dan graag op het gebied van coaching / persoonlijke ontwikkeling; niet over auto’s  of computers 😉 ), laat het me dan weten in een reactie. Dat zou ik erg leuk vinden.

Bedankt alvast voor het meedenken; ik ga er voor!

En: Ik doe het eerst één keer in de maand. Ik wil je niet overspoelen, en ik wil er ook geen stress van krijgen  😉   (toch nog voorzichtig hè?) We gaan kijken hoe het gaat. De eerste stap is nu in elk geval gezet.

Tot de volgende blog!

Deel dit via:

6 reacties

 1. Erik Smidt

  Wat een goed plan een blog van iemand die iets te vertellen heeft. Het gaat er niet om of ik het wat vind maar of jij vindt dat je iets te vertellen hebt. Ik verzeker je zoals ik je ken heb je iets te vertellen voor iemand die iets zinnigs wil horen. Ik zie er naar uit en laat lekker je eigen onderwerpen kiezen. Ik wil graag verrast worden.

  • IngeW

   Hoi Erik, leuk dat je reageert. En dank je wel voor je aanmoedigende woorden. Ik heb er zin in.

 2. Greetje

  Leuk dat je er voor gaat Inge.
  Ik ga ze lezen.
  Ik ben wel benieuwd naar hoe jij aankijkt tegen homoseksualiteit.

  Groet
  Greetje

  • IngeW

   Leuk Greetje, dat je reageert. Dat bemoedigt mij. En dank je wel voor je inbreng ook. Ik zet het op mijn lijstje.

 3. Linda Haak

  Leuk Inge een blog. Ben benieuwd naar de volgende, nu de eerste stap gezet is. Een antwoord op jou vraag: hoe zorg je ervoor dat je positief en vertrouwen hebt in het vinden van een baan in deze moeilijke tijden. Dit om een dierbare van mij die werkloos is, een andere kijk op het gegeven te krijgen. Die is hierdoor erg depressief geworden.

  • IngeW

   Hoi Linda,

   Dank je wel voor je reactie. Ik denk, dat ik binnenkort een blog ga schrijven wat hier wel aan raakt. Maar goed, als deze persoon echt depressief is, kan hij of zij beter echt hulp of ondersteuning gaan zoeken. Het is begrijpelijk, dat het in deze tijd soms best lastig is om positief te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software