Eigenwijs

Leestijd: 2 minuten

Volg je hart

Ik ben misschien wel een beetje een ‘aparte’.

Ik ben nogal nuchter en een denker. Iets moet voor mij logisch zijn, anders krijg je mij moeilijk om. (Vraag mijn man, hoe lastig dat kan zijn 😉 ) Misschien kun je dat ‘eigenwijs’ noemen.

Je (ik in elk geval) leest tegenwoordig veel over healing, het hogere ik, het spirituele e.d., vooral ook in de coaching. Daar heb ik niet zoveel (lees ‘helemaal niets’) mee. Ik geloof echter wel in God, maar daarin ben ik misschien ook wel een ‘aparte’. Ook daarin ben ik nuchter. Ik hou er niet van om met m’n handen in de lucht te staan, ik heb niet zoveel met kerst, kerken vind ik al snel manipulerend of over de top. Maar toch …. ik baseer mijn gedachten en mening op wat God er over zegt, en dat lees ik dus in de Bijbel. Ik hou er dan echter weer niet van, om hiermee ’te koop te lopen’. Mensen moeten er geen ‘last van hebben’. Dus: af en toe zul je het misschien merken, maar ik strooi er niet mee. En over veel dingen denk ik net zo als veel anderen. Ik geloof bv. wel in intuïtie. En of dat nu komt door eerdere ervaringen, die je onbewust opgeslagen hebt, of dat dat God is, die je bepaalde gevoelens ingeeft, geen idee. Maar ik geloof, dat er gewoon heel veel dingen en principes in het leven zijn die weliswaar door God ‘ingegeven’ zijn, maar die door iedereen ontdekt kunnen worden. Die principes zijn gewoon waar. Nu is het probleem natuurlijk wel: wat is ‘waar’. Ik vind, dat ieder dat zelf mag uitzoeken. Ieder is verantwoordelijk voor wat hij of zij denkt. En ik vind, dat je daarin lekker eigenwijs mag zijn. Een ander kan niet voor jou bepalen wat jij moet denken of moet vinden, dat kun je  alleen maar zelf. En beter een foute eigen keuze, dan kiezen wat een ander zegt.

Dus: Wees lekker eigenwijs, en doe, wat je hart je ingeeft.

Deel dit via:

4 reacties

 1. bram de jong

  Vaak is het wel moeilijk om er aan toe te geven dat je toch eigenwijs bent
  je kunt het ook op we een positieve manier benaderen door er een streepje tussen te zetten EIGEN-WIJS daar kun je wat mee
  op deze manier de andere benaderen.

  • IngeW

   Ja Bram, dat vind ik ook. Ik vind eigenwijsheid in die zin niet verkeerd. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat je denkt en doet. Dus moet je ‘zelf wijs’ zijn. Dat neemt niet weg, dat je natuurlijk wel naar anderen kunt luisteren, en daarna bepalen, wat je er nu zelf van vindt. Op die manier eigen-wijs zijn is heel goed denk ik.

 2. Erik Smidt

  Ook ik ben eigenwijs maar daar zeg ik niet iets mee wat jou verbaast. Ik vind het prachtig hoe jij dingen definieert en daar zie ik veel van mijn eigen gedachten in terug. Gelukkig ben je die je bent en denk je hoe je denkt. Op die manier kun je naar mijn mening het beste anderen tot dienst zijn zonder jouw mening op te dringen. Ik voel de dingen die jij beschrijft zo als jij met het verschil dat ik niet de Gods beleving heb zoals jij die hebt ( denk ik). Ik lees je blog met veel plezier en haal er mooie dingen uit. Dank je daarvoor

  • IngeW

   Ja Erik, dat is voor mij niet nieuw inderdaad. Maar het heeft ook zijn goede kanten hè, al kan het soms ook wel lastig zijn.
   Ik vind het erg leuk, dat je reageert, dat doet mij goed. Dan weet ik in elk geval, dat ik niet ’tegen computers praat’ 😉 .
   En dat je er ook nog iets uit haalt ….. daar doe ik het voor. Dank voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software