Soms zit het mee, soms zit het tegen

Leestijd: 2 minuten

Het zit niet altijd mee

Het is een lange tijd geleden dat ik iets heb geschreven op mijn blog.

Ik heb ‘mijn volgers’ laten weten wat de reden is: Het werd me te veel in verband met mijn opleiding SPH Jeugdzorgwerker.positief of negatief, mee of tegen

 

Helaas heb ik deze opleiding voortijdig moeten beëindigen (i.v.m. einde van de subsidie). Ik zat in het derde jaar (laatste theorie jaar), maar heb het helaas – door diverse omstandigheden – niet af kunnen maken. Daar baal ik van, maar…. ik heb ontzettend veel geleerd de eerste 2,5 jaar. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

De andere kant

 Nu het gestopt is, heb ik natuurlijk wel weer meer tijd om blogs te schrijven (en quotes te delen op Facebook en Instagram, wat er ook regelmatig bij in geschoten is). En ik zou het nog steeds fijn vinden als je laat weten wat je bezig houdt, en waar je iets over zou willen lezen. Ik sluit graag aan bij wat jou als lezer bezig houdt. Dus schroom niet om mij een mailtje te sturen (inge@coaching-ikbenik.nl)

Door die ‘dubbelheid’ heb ik dus gekozen voor de titel ‘Soms zit het mee, soms zit het tegen’. Ik ben best wel verdrietig omdat ik het niet af heb kunnen maken, maar ik ben aan de andere kant ‘stiekem’ ook wel blij dat ik weer meer tijd heb voor andere dingen. Het was natuurlijk niet de insteek om een opleiding te doen en die vervolgens niet af te maken, maar goed, het is wat het is.

Twee kanten; het boek

Zo kan het in het leven dus best dubbel zijn; iets heeft altijd twee kanten. Ik wil graag kijken naar de positieve kant en naar de mogelijkheden die er – ook in de negatieve situaties – zitten.

Dit doet me denken aan het boek waar ik mee bezig was: over balans in je leven. Dit gaat over tegenstellingen in je leven en in jezelf. Beide kanten zijn waardevol. Het is belangrijk om daar oog voor te hebben, je kunt daar je voordeel mee doen. Het helpt je om te relativeren, en om het beste uit jezelf te halen.

Lukt het jou goed om zaken te relativeren? En kun jij de andere kant zien van jouw ‘onhebbelijkheden’ en van jouw kwaliteiten? Ik hoor het graag. Je kunt hieronder een reactie of een vraag achterlaten.

Deel dit via:

2 reacties

 1. Christa Visser

  Mooi om weer wat van jou te lezen.

  Positieve insteek hoor, ga zo door!

  P.s deze mail zat in mijn spam..weet niet of jij daar wat mee kan, maar was eerder nooit zo.

  • Inge

   Dank je wel voor je reactie Christa 🙂 . (Fijn om te weten dat de mail in de spam zat. Wel raar idd. Goed om te weten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software