Als je je hart volgt

Leestijd: 2 minuten

Dit kan er gebeuren als je je hart volgt.  lichtjesfeest Piccardthof 2015

Mijn dochter Paulien was helemaal ‘in de ban van’ het lichtjesfeest van weleer. Op ons mooie tuinhuisjescomplex ‘Piccardthof’ hadden we vroeger elk jaar lichtjesavond. De lanen en de tuinen werden dan versierd met lampions en opgetuigd met allerlei soorten van verlichting. Hele taferelen werden er gebouwd door sommige tuinders. Paulien had hier mooie herinneringen aan, en vond het heel erg jammer dat er nooit meer lichtjesfeest was. Ze vond het zó belangrijk om het weer nieuw leven in te blazen, dat ze (na een mislukte poging door het weer, drie jaar geleden) opnieuw besloot om haar schouders er onder te zetten. En dat heeft ze gedaan!

En het resultaat was geweldig! Het was  een hele gezellige, sfeervolle avond. Ze heeft heel veel positieve reacties gehad; van mensen van de Piccardthof zelf, maar ook van mensen van buitenaf. Het weer was geweldig (overdag regenachtig, tijdens de verlichtingsavond was het droog en geen wind, en zondags weer de hele dag regen – dat was toch wel een cadeautje). Volgend jaar gaat ze het weer organiseren. En dan met veel meer vrijwilligers, want er waren veel mensen die haar lieten  weten volgend jaar mee te willen werken. Super!

En nog even een uitleg over de foto 😉   (Stond in het Dagblad van het Noorden; prachtige foto.) Ze had – samen met mijn man – besloten om liedjes te zingen tijdens het lichtjesfeest. Ook dat was een succes. Mijn man op de gitaar, zij zingen, en nog een super enthousiaste drummer erbij op de cajon. Een geweldig trio, dat ook ontzettend leuke reacties kreeg. Voor herhaling vatbaar!

Er waren nog meer mensen die een bijdrage leverden op de één of andere manier. Geweldig, dat mensen daar energie in willen steken. Zo maak je er met elkaar iets moois van.

Zo kan het dus gaan, als je maar gemotiveerd bent. Je moet wel overtuigd zijn van wat je doet, anders heb je ook geen doorzettingsvermogen genoeg. Want dat had ze wel nodig. Het ging niet allemaal even soepel. Maar wat geweldig, als het dan toch lukt!

Als je ergens van overtuigd bent, doe het dan dus gewoon. Er is grote kans, dat het dan ook gaat lukken. En als het niet in één keer lukt, dan probeer je het een volgende keer gewoon weer. Laat je niet uit het veld slaan, maar zet door.

Heb jij ook plannen om iets te doen? Durf je het hier te delen? (Grote kans, dat dat je stimuleert om het ook daadwerkelijk te doen.) Of heb je een droom die je hier wilt delen? Alles begint met dromen. Je hoeft nog niet echt plannen te hebben, je kunt er eerst over dromen. Ik ben benieuwd.

Deel dit via:

6 reacties

 1. Christa visser

  Mooi verhaal en een duidelijk voorbeeld wat anderen weer kracht kan geven toch door te zetten.
  Ik ben super trots op mijn zusje!!!

  • Paulien

   Bedankt sissy xx

 2. Paulien

  Wat lief!! Ik voel me vereerd!!

 3. Margriet de Jonge

  Wat een leuk verhaal en wat een mooi initiatief. De foto geeft mooi de sfeer terug. Lichtjes , muziek en lieve mensen om je heen, ingrediënten voor een gezellige avond.

  Groetjes uit Noordsleen

  • IngeW

   Wat een mooie weergave van de foto Margriet. Wat je zegt, lieve mensen om je heen; dat maakt het geheel helemaal de moeite waard. Dat is iets, waar ik heel dankbaar voor ben. Leuk om van je te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software