Leestijd: 2 minuten

Dank je wel

De vorige keer heb ik geschreven over ‘dank je wel’ zeggen tegen de ander, en hoe dat de sfeer/relatie positief kan beïnvloeden (lees dit blog eventueel eerst even om ‘de verbinding’ te krijgen). Een andere invalshoek hiervan is ‘dank je wel’ zeggen tegen jezelf. En dat vergeten we ook vaak. Ook dat kunnen hele simpele dingen zijn, waarvan het goed is, dat we ze bewust worden.

Bijvoorbeeld

 

Voordat ik m’n vorige blog schreef, had ik – eerlijk gezegd – geen idee waarover ik schrijven zou. Gelukkig heb ik een lijstje met onderwerpen gemaakt, waarover ik kan schrijven. (Af en toe, als ik iets bedenk wat ik belangrijk vind om over te schrijven, noteer ik dat in dit lijstje.) Toen ik mijn vorige blog geschreven had, dacht ik ‘gelukkig, dat ik dit lijstje heb’, en dus eigenlijk ‘dank je wel’. Ik was dankbaar, en voelde eigenlijk wel een soort van trots dat ik dit had. Dat had ik toch maar even gedaan; ‘goed gedaan’ 😉 . Zo kunnen we dus ook ‘dank je wel’ zeggen tegen onszelf, en dat geeft onszelf een goed gevoel. Het maakt je dankbaarder voor jezelf, voor wat je kunt en wat je doet. En iedereen heeft redenen om dankbaar te zijn; je moet het alleen zien.

Bewust zijn

Daarom is het dus heel goed, om bewust te zijn van de dingen waar je dankbaar voor bent. Als je blij bent, dat je de boel opgeruimd hebt bijvoorbeeld, wees daar dan bewust van, en zeg ‘dank je wel’ tegen jezelf. Zo bouw je ook jezelf op. En ik denk, dat we vaker dank je wel kunnen zeggen dan we nu doen. Het is een kwestie van bewust worden. Denk daar deze week (of weken) eens wat vaker aan. Probeer elke dag zeker één keer ‘dank je wel’ te zeggen tegen jezelf.

Vraag: Heb jij de afgelopen weken ‘dank je wel’ gezegd tegen anderen? Ga jij de komende week jezelf elke dag ergens voor bedanken? Ga je de uitdaging aan? Laat het hieronder weten. (Of over afgelopen weken, of over je ‘commitment’ voor de komende we(e)k(en). Ik ben benieuwd.

Deel dit via: