Leestijd: 2 minuten

Een tijd geleden schreef ik, dat ik regelmatig een quote zou delen en daar over schrijven. Daar is nog niet veel van gekomen. Nu dus maar eens weer een quote uitgediept.

Over verdwalen

Zo in het begin van de vakantie wil ik de volgende quote bekijken:

“Soms is het leuk om te verdwalen; je ontdekt dingen die je anders nooit had geweten.”

verdwalen, verrassing
Soms is het leuk om te verdwalen; je ontdekt dingen die je anders nooit had geweten.

Vakantie

Ik weet niet, hoe jouw vakantie er uit ziet of gaat zien; misschien ga je naar onbekende plaatsen, misschien ga je ergens heen waar je al tijden heen gaat, of misschien blijf je lekker thuis. Hoe dan ook, je zou een dag kunnen ‘reserveren’ om te ‘verdwalen’. Ga eens ergens heen, waar je de weg niet weet, en waarvan je niet weet, wat je kunt verwachten.

Onverwacht

 

De leukste dingen in onze vakanties waren vaak dingen, die onverwacht kwamen. Als we bijvoorbeeld ergens in een onbekend dorpje of stadje waren, en een winkeltje instapten, waar dan een schilder in bleek te ‘zitten’, waar we een heel leuk gesprek mee hadden. Of wandelend in een bos ineens voor een groot heideveld staan, en kunnen genieten van een prachtig uitzicht.

Kijk om je heen, en merk op wat er is. Heb oog voor het onbekende. Dan blijkt de wereld ineens groter dan je besefte. En dingen zijn leuker als het een verrassing is, als je het niet verwacht.

verrassend, verdwalen, onverwacht

Dagelijkse leven

Dat kun je in je ‘dagelijkse leven’ ook doen. Doe eens iets op een andere manier. Rij eens een andere route dan je gewend bent. Doe je boodschappen eens ergens anders (zodat je moet zoeken waar alles staat). Ga eens ergens naar toe waar je nog nooit geweest bent, en ontdek, wat er is. Laat je verrassen.

Als je je dus laat verrassen, krijg je dingen, die je niet had verwacht. Die krijg je gewoon. Dat brengt me bij een andere spreuk; die ga ik hier ook gelijk maar even delen dan 😉 :

De mooiste momenten zijn de momenten die je krijgt.
Zoals hier een vlinder op je schouder. Dat kun je niet 'organiseren'. Dat is een cadeautje.
De mooiste momenten zijn de momenten die je krijgt.

Mogelijkheden

Zo kun je ook mogelijkheden ontdekken, waar je misschien nooit aan gedacht had. Je krijgt nieuwe ideeën; je wereld wordt groter. En je wordt dankbaarder; je krijgt dingen die je niet had verwacht.

Hoe ga jij je vakantie invullen? Vind je het leuk, om nieuwe dingen te ontdekken?

Laat het me hieronder weten.

Deel dit via: