Spannende tijden

Leestijd: 2 minuten

huisSpannende tijden

Ik ‘moet’ een blog schrijven. Ik zeg ‘moet’, want het is iets, wat ik mezelf opgelegd hebt, en jullie beloofd heb. Elke twee weken een blog.

En één van mijn kernkwaliteiten is ‘betrouwbaar zijn’. Dat betekent dus, dat ik doe wat ik heb beloofd. En aangezien het een kernkwaliteit is, gaat dat dus heel ver. Nou weet ik ook, dat een kernkwaliteit een valkuil heeft. Als je er in doorslaat – en die kans is groot bij een kernkwaliteit – dan wordt het ‘buiten proporties’, en belemmert het andere kwaliteiten. In dit geval: alsof ik er nooit vanaf mag wijken. Dan staat het dus flexibiliteit in de weg.

Natuurlijk weet ik, dat er altijd redenen of situaties kunnen zijn, waardoor het beloofde niet kan worden nagekomen. Maar …. ik zal altijd alles inzetten, om toch aan de belofte te kunnen voldoen, en daarbij ook proberen om de flexibiliteit niet uit het oog te verliezen.

Daarom wil ik deze keer met jullie delen, waarom ik het op dit moment nogal lastig vind, om een blog te schrijven.

We zijn namelijk bezig met het kopen van een ander huis. En dat gaat niet heel soepel. Dat betekent dus ook, dat ik bijna nergens anders meer aan kan denken. Tenminste ….. de ‘vrije’ momenten – waarop ik niet met iets anders bezig ben – worden gevuld met nadenken over hoe we er mee om ‘moeten’ gaan. Wat is wijs, hoever kunnen we gaan, willen we het echt, raken we ons eigen huis wel kwijt, wat voor mogelijkheden en onmogelijkheden zijn er enz. enz. En het is vanaf de start al een heen en weer geslinger tussen mogelijkheden en onmogelijkheden, en de daarmee gepaard gaande gevoelens. Man, wat is dat heftig.

Wat me dan wel heel erg goed doet, is de meelevende reacties van anderen. Een sms-je ‘ik denk aan jullie’, een bemoedigend woord, met ons meedenken, iemand die spontaan aanbiedt om ons geld te lenen (het zou namelijk kunnen, dat we aan ‘crowdfunding’ ‘moeten’ gaan doen). Dat is zó ondersteunend. En dan maar weer verder, in vertrouwen.  Het is nogal wat. Ik merk, dat het ook in dit proces ‘stap voor stap’ is. Je biedt, je krijgt reactie, je onderzoekt, je ziet het zitten, je denkt ‘het wordt niks’, je krijgt andere reacties, je ontdekt, je groeit, je ontwikkelt je gedachten. Stap voor stap.

We weten nog niet waar het eindigt, maar we hebben goede hoop. Elke dag is een nieuwe, en elke dag kan weer anders zijn. Maar eerlijk gezegd: het belangrijkste in het geheel is de ondersteuning van anderen. Daar gaat het in het leven om!!! Ik ben dankbaar voor alle lieve mensen om ons heen.

Deel dit via:

6 reacties

 1. Gerard

  Hoi Inge,je hebt het mooi verwoord waar we mee bezig zijn. Maar wat ik mis in het verhaal is de reden: namelijk dat het gaat om een COACH RUIMTE voor jou. Je eigen plek waar nog meer mooie dingen kan doen; dat is wat ik je gun, je bent zo goed bezig. Je Geer.

  • IngeW

   Dank je wel, het raakte me. Je hebt helemaal gelijk. De reden dat we willen verhuizen is de coachruimte. En het huis, dat we graag willen, voldoet aan alle wensen. Het zou zo ontzettend fijn zijn als dat waarheid kon worden. En voor de anderen die dit lezen: het is vanmorgen duidelijk geworden, dat – willen we dit huis kunnen kopen – we inderdaad aan ‘crowdfunding’ moeten gaan doen (zoals dat tegenwoordig zo mooi heet). Daar gaan we ons best voor doen, zodat ik in de toekomst mijn eigen praktijk aan huis kan starten.

 2. Christa visser

  Leuk om te lezen en te zien dat jullie er echt voor gaan. Ben trots op jullie!! ♡

  • Inge

   Dank je wel Christa. De moed zakt ons af en toe wel in de schoenen.

 3. Margriet

  Hoi Inge wat een mooie maar ook spannende actie. Zoeken en kopen van een nieuw huis waar jij je plannen voor je eigen toekomst meer vorm kunt geven.
  Mooi de reactie van Geer want daardoor snapte ik ook je blog ook beter.
  Ik hoop dat het jullie gaat lukken en wens je heel veel energie en wijsheid om deze stap te kunnen zetten.

  Lieve groetjes uit Noord-Sleen

  • IngeW

   Hoi Margriet, wat een lieve reactie van jou. We zijn inderdaad heel veel energie en wijsheid nodig. Zowel voor het denken, als voor de dingen die er gebeuren moeten. Fysiek – huis fotoklaar maken, wat komt daar wat bij kijken; we zijn al bijna verhuisd 😉 – als ook de gesprekken rondom hypotheek en verkoop van het huis. Het ziet er gelukkig nog steeds positief uit. Het is nog niet helemaal rond, maar we komen steeds verder, en we bruisen nog steeds van energie 😉 (het scheelt, dat je weet, waar je het voor doet). Groetjes vanaf deze kant. We blijven ‘in contact’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software