Leestijd: 2 minuten


We denken vaak veel ’te groot’

knap

Ik sprak een meisje dat wou graag knap zijn (zodat men achterom keek als ze voorbij liep, omdat ze zo knap was).
Als we willen bezuinigen willen we grote uitgaven vermijden (terwijl het veel meer in de kleine dingen zit. Lees dit artikel dat ik gedeeld heb.)
En wat mijzelf betreft: Als ik een kind of volwassene coach wil ik graag dat er ‘iets bijzonders gebeurt’ (een doorbraak, een inzicht).

Waarom zijn we niet tevreden met ‘kleine dingen’, zoals:

 

Dat je gewoon er leuk en aardig uitziet (hoezo knap).
Dat je de kleine verleidingen kunt weerstaan (hoezo grote uitgaven).
Dat je de ander kunt laten zijn wie die is, kan bemoedigen (hoezo doorbraak).

Als ik even bij mezelf blijf: het is zó belangrijk dat iemand zich geaccepteerd voelt, erkenning krijgt, en vooral ‘gehoord wordt’. Dat lijkt misschien niets, maar ik heb onlangs weer ervaren hoe belangrijk dat is. Zowel bij een ander als bij mezelf. Gewoon luisteren kan zoveel lucht en licht geven, en kan je helpen het weer te zien zitten. Het hoeven niet altijd grote dingen te zijn die voor blijdschap zorgen, of voor verandering.

Iedereen kan tot steun zijn

kinderhand

Iedereen kan tot hulp en tot steun zijn voor een ander. Door kleine dingen te doen. Zoals dit liedje zegt (het is al een heel oud nummer, en dat zie je aan de foto’s 😉 Maar het is nog steeds waar): een uitgestoken hand, een bosje bloemen, even aandacht voor een ander; het kan zoveel doen. Het hoeft niet groot te zijn. Een glimlach, een schouderklopje, een compliment. Iedereen kan het!

Heb er oog voor

mooie dingen

En dat zeg ik in de eerste plaats tegen mezelf, maar ik zeg het ook tegen jou. Zie de dingen die goed gaan en die mooi zijn. Er zit zoveel waarde in die ogenschijnlijk kleine dingen. Zo kunnen kleine dingen blijken heel groot en waardevol te zijn. Kleine dingen kunnen zoveel teweeg brengen. Als je het maar kunt zien en kunt geloven. Laat je niet weerhouden kleine dingen te doen, want die maken het leven waardevol.

Wat neem jij je voor om deze week te gaan doen? Focus je je op complimenten geven? Of iets kleins voor iemand doen? Even aandacht hebben voor de ander, terwijl je eigenlijk liever met je eigen dingen bezig bent? Laat het hieronder weten, dat helpt je om het daadwerkelijk te doen. Durf je dat???

Deel dit via: