Waar gaat het over; liefde!

Leestijd: 2 minuten

love-482709_1920Waar gaat het over; liefde!

Af en toe heb ik van die momenten, dat ik denk: Waar gaat het nou eigenlijk allemaal over. We maken ons druk om van alles en nog wat: of we wel genoeg verdienen, of de kinderen zich wel ontwikkelen zoals we ‘bedacht’ hebben, of we ons werk wel houden, of we wel op vakantie kunnen, en vul maar in. En straks zijn we er allemaal niet meer. Gaat het niet over veel belangrijkere dingen? Ik wil het niet bagatelliseren, maar, zoals ook in de Bijbel staat: alles verdwijnt, het enige wat blijft is de liefde. “Wat gedaan is in liefde zal eeuwig bestaan”, zegt een lied. Soms wou ik, dat alles gewoon voorbij was. Let wel: Ik ben niet depressief hoor! Ik geniet van het leven; van mijn kinderen en kleinkinderen, van het leven met mijn lieve man (wat altijd boeiend blijft, als ik alleen al denk aan de communicatie die tussen man en vrouw soms zo ontzettend lastig kan zijn 😉 ). Er zijn zoveel mooie dingen in het leven: de prachtige natuur – in het groot – en in het klein,

small-mushroom-199351_1920grootse kracht van de natuur

muziek – om naar te luisteren en om zelf te doen, een mooi (dat is in mijn geval een interessant) boek om je helemaal in te verdiepen. Ik geniet ervan als mensen aardig tegen elkaar zijn, elkaar helpen, elkaar niet voorliegen, maar liefdevol en respectvol met elkaar omgaan. Ik geniet van kinderen, die zo puur zijn, en waar je zoveel van kunt leren. Het leven kan zo mooi zijn! En toch – aan alles komt een eind. Soms word je daar ineens mee geconfronteerd, op wat voor manier dan ook. En dan bedenken: Waar gaat het nou eigenlijk om. Goed om daar af en toe bij stil te staan. ‘Lang leve de Liefde.’

Deel dit via:

2 reacties

  1. erik smidt

    Een blog uit mijn hart. Zoals je weet ( wellicht) vind ik liefde het allerbelangrijkste in het leven. Wanner je dingen uit liefde doet kost het ook geen moeite. je zegt aan alles komt een eind maar daar ben ik het voor wat betreft de liefde niet met je eens. Aan alles komt een eind behalve aan de liefde. Naar mijn mening komt aan de liefde nooit een eind dat is er juist zo mooi aan. Niet alleen de liefde tussen partners maar ook de liefde voor anderen dan je partner zoals je kinderen, je bonuskinderen je broer of zus of zwager of noem maar op welke medemens ook waar je vanuit liefde mee omgaat. Die liefde geef je ook door nadat je er niet meer bent vandaar mijn stelling. Dag lieverd

    • Inge

      Inderdaad Erik, dat is ook wat ik wil zeggen: Liefde blijft eeuwig! Alles zal ooit ophouden te bestaan, maar liefde verdwijnt nooit. Het is dus een waardevolle ‘investering’ om lief te hebben, dingen uit liefde te doen. Laten we dat met elkaar onthouden, en dus investeren in de (onvoorwaardelijke) liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Coaching Ik ben ik

Webrealisatie & beheer door: Optosite omhoog

Hoi bezoeker,

 

Mag ik er even tussendoor?

 

Heb je mijn E-boek ’30 bemoedigende quotes’

en de A4-poster met ‘belangrijke waarden voor een goede relatie’ al gezien?

 

 

Je kunt ze gratis downloaden. Ga naar deze pagina om ze aan te vragen.

 

(nieuw venster)

Powered by WishList Member - Membership Software